Header img

DIY – luonnonkosmetiikka vartaloöljy

13/08/2019

Tuotteet saatu ilmaiseksi postausta varten.

Kun vajaa vuosi sitten pääsin vierailemaan luonnonkosmetiikkamerkki Nurmen tehtaalla Virossa ja valmistamaan siellä omaa vartaloöljyä, innostuin erityisesti eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista. Nurmen tehtaalla valmistettu oma vartaloöljy onnistui sen verran hyvin, että päätin tehdä sitä uudestaan ja jakaa tuon reseptin myös täällä blogissa. Pikkuisen muutin reseptiä alkuperäisestä hierontaöljystä, jotta koostumus olisi parempi vartalon kosteutukseen. Käytin tässä vain Nurmen tuotteita, koska koen että Nurmen tuotteet ovat erityisen laadukkaita ja varsinkin eteerisissä öljyt ovat puhtaita ja tuoksut aitoja.

Vartaloöljy resepti, 120ml:

1/2 Avokadoöljyä
1/4 Manteliöljyä
1/4 Jojobaöljyä
6 tippaa ylang-ylang eteeristä öljyä
8 tippaa sitruunaruoho eteeristä öljyä
2 tippaa lime eteeristä öljyä

Jokaisella öljyllä on omat vaikutuksensa ja vartaloöljy aloitetaankin öljypohjalla, johon tulee kolmea eri öljyä. Eteerisien öljyjen määrää voi vaihdella ihan omien mieltymysten mukaan ja tuoksuiksi kannattaakin valita sellaiset joista itse pitää. Eteerisiä öljyjä ei kannata lisätä hirveän montaa erilaista, ettei öljystä tule vain sellainen tuoksujen sekamelska. Aina kannattaa myös aloittaa eteeristen öljyjen lisääminen tippa kerrallaan, jolloin tuoksun voimakkuutta voi säädellä. Kuvasin öljyn valmistuksesta videon, jonka liitän postauksen loppuun. Siitä pääset näkemään, miten sekoittelin öljyn itselleni.

Avokadoöljy on vartaloöljypohjana hyvä, sillä se rauhoittaa, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Manteliöljyä sekoitetaan mukaan, koska sen lisäksi, että manteliöljy kosteuttaa ihoa, se myös lievittää ihoärsytystä ja palauttaa ihon tasapainon. Jojobaöljyssä on ihana kullankeltainen sävy ja se hillitsee ihon kiiltoa, imeytyy todella hyvin sekä sisältää E- ja B-vitamiinia. Tällainen öljypohja on ihanan kosteuttava ja hoitava, mutta silti imeytyy ihoon melko nopeastikin.

Eteerisistä öljyistä valitsin sitruksen kaltaisia tuoksuja, sillä tunnetusti olen sitrustuoksujen ystävä. Päätuoksuna on Ylang-ylang, joka lievittää stressiä ja kireyttä sekä rauhoittaa mieltä. Tuoksu on ihanan pehmeä ja täyteläinen kukkainen tuoksu, joka ei kuitenkaan ole millään lailla tunkkainen. Sitruunaruoho taas on mielialaa kohottava ja sopii loistavasti iholle hierottavaksi. Lisäksi se parantaa verenkiertoa, voi lievittää päänsärkyä ja energisoi sopivasti. Limeä lisäsin vartaloöljyyn antamaan vähän vielä sitruksisuutta ja limeöljyllä on myös mielialaa nostavia vaikutuksia. Se myös selkiyttää tunteita, virkistää ja vahvistaa hermoja.

Sellainen hyvänmielen öljysekoitus, joka tuoksuu ainakin omaan nenääni hurmaavalle ja olenkin ahkerasti sitä iholleni käyttänyt. Levitän öljyn yleensä iltaisin suihkun jälkeen iholle, jotta pääsen nukahtamaan ihanaan tuoksuun. Itse asiassa jo lähes vuoden dekolteella vaivanneet pienet näpyt, ovat lähes kadonneet öljyn käytön myötä. Ilmeisesti iho olikin jotenkin kuiva siitä kohti, sillä uusia näppyjä ei ole nyt öljyä käyttäessä ilmaantunut.

Itse tein öljyni Huxley Secret Of Sahara kasvoveden tyhjään pulloon ja se oli kyllä hyvä valinta. Öljyn annostelu on näppärää samalla korkilla, jossa on pieni reikä, eikä tule vahingossa otettua liikaa. Pieni määrä tätä öljyä riittää pitkälle. Periaatteessahan öljyn voi tehdä mihin tahansa pulloon, kunhan varmistuu siitä, että pullo on täysin puhdas.

Valmis hyvän mielen vartaloöljy

Kaikki öljyn valmistukseen käytetyt tuotteet löytyvät NHS:n verkkokaupasta. Perusöljyjä voi tietysti käyttää myös ihan sellaisenaan, eikä niihin ole pakko laittaa tuoksua ollenkaan. Jojobaöljy sopii hyvin myös kasvoille käytettäväksi ja eteerisiä öljyjä voi myös käyttää esimerkiksi kylpyvedessä tai haihduttimissa! Varsinaisia monitoimituotteita.

Oletko koskaan itse tehnyt kosmetiikkaa?

Ja tässä vielä öljyn valmistus videomuodossa:

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*