Header img

Aurinkosuojaa Lushilta

14/06/2017

Se on taas se aika vuodesta, kun aurinkosuojat tulee ajankohtaiseksi. Nimittäin KESÄ! Siis kyllä tätä onkin jo odotettu. Mun on toisinaan akrylaattiallergisena todella vaikeaa löytää aurinkosuojatuotteita, sillä perinteisissä aurinkotuotteissa on yleensä lähtökohtaisesti akrylaatteja. Akrylaatteja käytetään kosmetiikassa kalvonmuodostajana ja se onkin aurinkotuotteelle melko tärkeä ominaisuus. Akrylaatit eivät siis todellakaan ole pahasta, mutta allergiselle välillä haastavia välttää.

aurinkosuoja, aurinkovoide, spf

Lushilta löytyikin kivoja vaihtoehtoja perinteisille aurinkovoiteille ja sain niitä heiltä testattavaksi. Kokeilen aina superinnoissani kaikkea "normaalista poikkeavia" tuotteita, joissa on mietitty asioita eri tavalla. Kosmetiikkatestejä on niin kiva tehdä. Tällä kertaa vuorossa on siis pala-aurinkovoide, eli Lush The Sunblock sekä aurinkosuojapuuteri eli Lush Powdered Sunshine.

The Sunblock

The sunblock, kokemuksia, aurinkovoide pala, pala-aurinkovoide
Lush The Sunblock

Kyseessä on siis aurinkovoidepala, jolla hierotaan kosteaa ihoa lämpimässä suihkussa. Tai miten olisikin vaikka rannalla auringon paisteessa? Voide sulaa lämmön vaikutuksesta iholle, joten sen voi näppärästi levittää myös auringossa. Tuotteessa on spf 30, eli kestää vähän aurinkoisemmillakin seuduilla. Tarkoitus on siis murtaa itselleen pala The Sunblockista ja hieroa palaa kostutetulle iholle. Lämmön ansiosta palasta irtoaa voidemainen suoja iholle. Voiteen hieromisen jälkeen iho kuivataan pyyhkeellä painellen ja enpä nää mitään väärää siinäkään, jos vaan kellahtaa suoraan aurinkoon kuivattelemaan. Niin kätevä aurinkosuoja, jonka voi vielä levittää vaikka uidessa. Lisäksi The Sunblock on vegaaninen.

Sunblockin tuoksu on hyvin mieto ja miellyttävä. Voide tuntuu jonkin verran iholla, mutta ei ole mikään supertahmea, kuten jotkut paksummat voiteet on. Tarvittaessa voidetta voi lisätä päivän mittaan, kuten mitä tahansakin aurinkosuojaa tulisi lisätä. Ja on muuten niin näppärä ottaa mukaan rannalle tai mökille! Hintaa The Sunblockilla on 13,95€/kpl ja ainakin se vaikuttaa todella riittoisalta. The Sunblockia ei kuitenkaan kannata jättää suoraan auringonpaisteeseen, sillä se voi sulaa lämmön vaikutuksesta.

Lush, The sunblock,

Powdered Sunshine

Puuteri, aurinkosuoja, meikkipuuteri, aurinkopuuteri

Kevyempää aurinkosuojaa tarjoaa taas puuterimuodossa oleva aurinkosuoja. Powdered Sunshinessa on spf 15. Puuteria voi käyttää niin vartalolle kuin kasvoillekin ja eipä tarvitse pelätä aurinkovoiteen sulavan auringossa! Puuterimainen aurinkosuoja sopii hyvin myös meikkivoiteen päälle lisäsuojaksi. Jos vaikka meikkivoiteessa ei ole itsessään aurinkosuojaa, niin tällä se on helppo tehdä. Ei jätä ollenkaan tahmeaa fiilistä. Myös Powdered Sunshine on vegaaninen.

Lush, Powdered sunscreen, Sunshine, spf

Tuoksu on kädestä tuoksuteltuna voimakkaampi kuin Sunblockissa, mutta ei häiritsevä. Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä, joten se selittää eukalyptusmaisen tuoksun. Itseassa tuoksusta tulee myös vähän mieleen mänty. Vartalolle levityksen jälkeen tuoksua ei kyllä oikeastaan enää edes huomaa. Tuotetta on helppo annostella pullosta ja hienojakoinen puuteri levittyy mukavasti iholle. Ei tee kiiltoefektiä, joten toimii hyvin myös kasvoilla. 100g pakkaus maksaa 12,95€ ja kuten puuterimaiset tuotteet yleensäkin, tämä on erittäin riittoisaa. Hauska ja mielenkiintoinen tuote.

vegaanikosmetiikka, lush, aurinkovoide, sunscreen

Molemmat on todella mielenkiintoisia tuotteita!  Oma suosikkini oli The Sunblock, sillä se sopii hyvin esimerkiksi työpäivän jälkeen suihkuhetken yhteyteen ja sitten voikin mennä suoraan auringon ottoon. Ja onhan siinä myös korkeampi aurinkosuojakerroin. Viime kesänä tein usein hyvällä ilmalla niin, että kun pääsin töistä niin pyrin menemään heti auringosta nauttimaan. Sitä kun niin vähän Suomen kesässäkin näkee. The Sunblock säästää yhden vaiheen, kun ei tarvitse enää erikseen aurinkovoidetta leivittää, vaan voi suihkussa suoraan laittaa aurinkosuojan. Niin näppärää!

Oletko kokeillut näistä kumpaakaan?

Tuotteet saatu testiin Lushilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*