Header img

Aquis Hiusturbaani eli Hiuspyyhe

22/02/2017
Tuotteet saatu ilmaiseksi.
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Aina silloin tällöin kohdalle sattuu niitä tuotteita, joita käyttäessä miettii vain miten on pärjännyt aikaisemmin ilman. Hiusturbaanit eli hiuspyyhe on yksi sellainen tuote, joita ilman en enää osaa elää. Tutustuin turbaaneihin ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, kun siskoni oli bongannut Finlaysonilta hiusturbaaneja. Siitä asti, mulla on ollut hiuspyyhe käytössä jatkuvasti.

Hiusturbaani on siis pyyhe, joka on suunniteltu nimenomaan hiuksille. Aikaisemmin mulla oli tapana kääriä kylpypyyhe hiuksien ympärille pesun jälkeen, mutta ongelmana oli se, että kylpypyyhe oli järkyttävän painava ja toisekseen purkaantui helposti, eikä pysynyt päässä. Sain eleveniltä testattavaksi Aquisin hiusturbaanin, joka on huippuunsa suunniteltu hiuspyyhe ja paras kaikista turbaaneista, joita olen itse kokeillut. Postauksen lopussa myös alekoodi!

Aquis hiusturbaani, pyyheturbaani, hiusten kuivaus
Aquis Lisse Luxe Hair Turban

Aquis on keskittynyt nimenomaan hiusturbaanien valmistukseen ja elevenin valikoimista löytyykin kolmea erilaista turbaania, erilaisille hiustyypeille. Aquisin hiuspyyhkeet on suunniteltu kuivattamaan hiukset nopeammin, mutta kuitenkin hellävaraisesti. Ne lupaavat kuivattaa hiukset jopa kahdeksan kertaa nopeammin, kuin tavalliset pyyhkeet. Aquisin oma Aquitex-kuitu kuljettaa kosteuden kankaan läpi pintakerrokseen, jolloin hiusten kuivuminen nopeutuu. Turbaanin voi pestä koneessa ja sen luvataan kestävän jopa 600 pesukertaa, joten mistään heppoisesta laadusta ei ole kyse. Minulla testattavana oli paksuille hiuksille tarkoitettu Aquis Lisse Luxe hiusturbaani. Tämän lisäksi Aquisilta löytyy lyhyille ja puolipitkille tarkoitettu Lisse Crepe turbaani, sekä pitkille ja paksuille hiuksille suunniteltu Waffle Long hiusturbaani. Hintaa turbaaneilla on *eleven.fi verkkokaupassa 34,90-36,90€.

Aquis hiuspyyhe kokemuksia
Aquisin kiinnityssysteemi on patenoitu

*Aquis Lisse Luxe Hair Turban – Hiuspyyhe

Ensimmäisenä kiinitin huomiota siihen, että turbaanin materiaali tuntuu hyvin erilaiselta verrattuna froteepyyhkeeseen. Yllätyin siitä, että materiaali oli melko ohutta. Poiketen kaikista aikaisemmin kokeilemistani pyyheturbaaneista, tässä oli kuminauhareunus, joka auttaa turbaania pysymään paremmin päässä. Lisäksi kiinnityssysteemi oli punottu langasta, kun aikaisemmin käyttämissäni tuotteissa se on ollut kuminauhaa. Aquisin kiinnityssyteemillä on oma patentti ja totta tosiaan se toimii paljon paremmin kuin kuminauha. Kuminauha nimittäin venyessään helposti kiertyy, jolloin turbaani löystyy. Tykkään myös Aquisin leikkisästä tyylistä. Pyyhe tulee pussissa, jossa on hiusfakta ja pussin kiinnityslenkki on tarkoitettu uusiokäyttöön hiuspompulana. (Itse en kylläkään nää sitä oikein toimivana hiuspompulana.)

Pyyheturbaanin käyttö on simppeliä. Pää kallistetaan alaspäin ja turbaani asetetaan pään myötäisesti siten, että nappi jää niskan puolelle. Hiukset kieputetaan turbaanin sisälle ja turbaanin häntä nostetaan pään yli ja kiinnitetään lenkillä nappiin. Pussissa on myös kuvallinen ohje pyyhkeen käytöstä. Hiukset pysyvät hyvin turbaanin sisällä ja pyyhe imee niistä kosteutta.

Turbaania voi käyttää myös muuhunki kuin kuivatukseen. Esimerkiksi jos suihkussa ei halua kastella hiuksiaan, voi kuivat hiukset kieputtaa turbaanin sisälle turvaan. Itse inhoan suihkumyssyjä, joten turbaani on korvannut minun suihkumyssyt täysin. Myös hiusnaamion voi laittaa halutessaan vaikuttamaan pyyhkeen sisäpuolelle ja käydä vaikka vaikutusaikana istumassa saunan lämmössä, mikä myös tehostaa hiusnaamion vaikutusta. Ilman pyyhettä, pahimmassa tapauksessa, hiusnaamio voi palaa kiinni hiuksiin, mutta turbaani suojaa hiuksia kuumuudelta.

Aquis hiuspyyhe suojaa hiukset saunassa
hiusturbaani eli hiuspyyhe suojaa hiusväriä ja kuivattaa ne nopeammin

Ja mitä tulee siihen hiustenkuivatukseen, niin Aquisin turbaani toimii! Ohuesta materiaalista huolimatta, se imee itseensä todella hyvin kosteutta ja hiukset todellakin kuivuvat nopeammin turbaanin sisällä. En yleensä pidä turbaania kovin pitkään hiuksissa, mutta siitä huolimatta hiukset kuivuvat nopeammin. Turbaani imee itseensä niin hyvin kosteutta, että avaamisen jälkeen ei mene kuin pieni hetki, kun hiukset ovat jo kuivat. Hiustenkuivaajaa käytän äärimmäisen harvoin, sillä tykkään antaa hiusten kuivua ilman rasittavaa kuumuutta. Ainut miinus on pyyhkeen kuminauha, joka voi painaa ihoon jälkiä, joten pyyhe kannattaa asetella siten, ettei se jää painamaan kasvoja.

Hiuspyyhettä myy mm. *eleven.fi ja *lookfantastic.fi. Lookfantasticilta saat 22% alennusta hiuspyyhkeestä alekoodilla: MARIAGLOW1. (Koodi on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka)

Kieputatko hiukset kylpypyyhkeeseen, vai onko sinulla jo käytössä hiuspyyhe? Onko sulla kokemuksia muista hiuspyyhkeistä?

Katso myös muut hiusaiheiset blogipostaukset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*