Header img

Maria Glow testaa: Aktiivihiili hampaiden valkaisu

26/01/2017

*Varoitus!* Postaus sisältää lähikuvia epätäydellisistä hampaista.

Tuote saatu pr-näytteenä. Mainoslinkit merkitty *merkillä.
Näitähän on nyt tullut joka tuutista, nimittäin aktiivihiilihampaidenvalkaisujauheita. Onkohan tuo ihan oikea sana edes? Jokatapauksessa, kyseessä on aktiivihiilijauhe, jonka luvataan valkaisevan hampaita luonnollisesti. Asia joka minua tässä huolestutti eniten on hiilijauheen hankaavuus. Jauheen hankausarvoa ei ole luultavastikaan tutkittu tai ylipäätään ilmoitettu, joten ei voi olla varma onko se miten hyväksi hampaille. Liiallinen hampaiden harjaus hankaavilla ainesosilla voi joka tapauksessa aiheuttaa kiillevaurioita.

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Aktiivihiili hampaiden valkaisuun käytettävä hiilijauhepurkki.
Black & White Organics Tooth Polish

Sain *Black & White Organics Tooth Polish aktiivihiilijauheen testattavaksi maahantuojalta. Musta jauhe on kookospähkinän kuoren aktiivihiiltä, eikä valmistuksessa käytetä kemikaaleja. Aktiivihiilen ominaisuuksiin kuuluu se, että se imee itseensä epäpuhtauksia ja myrkkyjä. Tuotteen luvataan poistavan esimerkiksi kahvin tai teen aiheuttamia värjäymiä hampaissa. Mistään varsinaisesti ”valkaisevasta” tuotteesta tässä ei siis ole kyse, vaan enemmänkin värjäymien poistosta. Omaa hammasluun väriä vaaleammaksi tällä ei siis hampaita tietenkään saa. Käyttöohjeissa lukeekin, että tätä tulisi käyttää päivittäin tai siihen asti kun värjäymät häviävät, mutta pakko myöntää etten itse uskalla tätä päivittäin käyttää, nimenomaan tuon hankaavuuden vuoksi.

Curapox mustaa hampaiden hiilivalkaisujauhetta

Jauheen käyttö oli jännittävää. Ensin pesin hampaat normaalisti hammastahnalla. Sen jälkeen kostealla hammasharjalla dippasin purkkiin ja jauhe tarttui hammasharjaan. Itseasiassa jauhe näytti hirmu hauskalta harjaan tarttuessa ja kun se alkoi turvota. Harjasin hampaat ja voi elämä, että ne näytti hurjalta mustana! Jauhe nimittäin värjää kyllä hampaat ja suun tehokkaasti harmaanmustaksi. Hetken aikaa harjailin ja sitten huuhtelin suun. Lavuaariin poistuva musta neste näyttää ehkä vielä hurjemmalta, kuin itse hampaiden harjaus ja suuta sai huuhdella jonkin aikaa, jotta mustaa väriä ei enää tullut. Lisäksi mainittakoon, että jauheen pintaa kannattaa yrittää tasoittaa ennen avaamista, sillä hienojakoinen jauhe pöllähtää aika helposti purkista ulos ja tekee melkoisen siivon pöydälle tai lavuaarin reunalle. Onneksi se on kuitenkin helposti puhdistettavissa ihan vain vedellä.

hampaiden valkaisuun käytettävä hiilijauhe hammastahna ja hammasharja.
mustaa hampaidenvalkaisujauhetta hammasharjassa.

Käytin jauhetta pari kertaa ja pientä kirkastumista hampaiden sävyssä huomasin. Mitään isoa WOW-efektiä en tällä saanut aikaan, mutta luultavasti se vaatisi sitten jo pidemmän käyttöajan. Ehkä parilla kerralla ei vielä ihmeitä tehdä, mutta pidemmällä käytöllä alkaisi varmasti jo saada selkeämpiä tuloksia. En kuitenkaan uskalla tätä päivittäin käyttää, sillä hampaani ovat hyvin herkät vihlomiselle. Lisäksi tällä saa kyllä ihanan puhtaan tunteen, sillä huomasin päivän mittaan vähän väliä kielellä tunnustelevani hampaita, kun ne tuntui niin puhtailta. Joku taika tässä siis varmasti on.

Mikäli teitä kiinnostaa kokeilla tällaista, niin jauhetta voi ostaa *Hyvinvoinnin verkkokaupasta hintaan 20 euroa. Purkissa on 15g ja sen luvataan riittävän jopa 90 pesuun. Jauhe on siis todella riittoisaa ja kannattaakin huomioida, että tuossa minun hammasharjakuvassa jauhetta on aivan liikaa hammasharjassa. Dippasin sitä ensimmäisellä kerralla hieman liian syvälle jauheeseen.

Mutta mitä te olette mieltä? Huomaatteko eroa? Onko sulla kokemuksia hampaiden valkaisusta?

ennen ja jälkeen kuva aktiivihiili hampaiden valkaisu kokemuksesta.
Ennen ja jälkeen kuva

Lue lisää: Kokeilin myös hampaisen laservalkaisua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*