Header img

Yksi kuukausi Isotretinoinia

15/11/2017

Nyt on kulunut kuukausi siitä, kun aloitin aknelääkityksen. Lääkityksenä on siis Isotretinoin ja lisää kuurin aloituksesta löytyy ensimmäisestä Isotretinoin postauksesta. Kuvasin aiheesta myös videon YouTubeen, joka kannattaa käydä katsomassa, mikäli Isotretinoin kuuri kiinnostaa enemmän.

Olen kuukauden aikana kirjannut ylös lääkityksen aiheuttamia vaikutuksia. Ihan ensimmäisenä huomasin huulien kuivumisen, jonka myös lääkäri lupasi minulle tulevan. Huulirasva onkin siis ehdoton kaveri ja on muuten aika paljon merkitystä millaista huulirasvaa käyttää. Tähän vaivaan, kun ei käy sellainen, joka itsessään aiheuttaa lisää kuivumista. Parhaaksi huulirasvaksi olen todennut luonnonkosmetiikan huulivoiteet kuten Signe Seebidin sekä Burt’s Bees huulirasvat. Pahimpaan kuivuuteen käytössä on sitten ihan lääkärin määräämä Cicaplast, mutta sitä olen tarvinnut vielä aika harvoin.

akneiho, ihonhoito, isotretinoin tuloksia, akne kokemuksia
Ennen ja jälkeen. 1kk isotretinoinia.

Iho alkoi merkittävästi kuivua parin viikon jälkeen. Rasvaus piti siis ottaa rutiiniksi ja olenkin käyttänyt ensin vartaloöljyä ja siihen päälle vielä vartalovoiteen. Atooppista ihottumaa on yrittänyt tehdä kyynärtaipeisiin ja kämmenselkään, mutta ne on myös pysyneet aika hyvin kurissa huolellisella rasvauksella. Tuota kämmenselän ihottumaa mulla olikin jo ennen kuurin aloitustakin. Uusien finnien muodostuminen on vähentynyt huomattavasti, mutta yksittäisiä finnejä tulee siitä huolimatta leuan alueelle. Niitä tulee yleensä yksi kerrallaan, joten sekään ei ole ollut häiritsevää. Kasvojen hoitotuotteissa olen myös siirtynyt tuhdimpiin tuotteisiin. Olen käyttänyt kasvoilla esimerkiksi Signe Seebidin kasvoöljyä, mikä on selvästi tehnyt hyvää iholle.

Signe Seebidin tuotteilla kuivan ihon on saanut pidettyä kurissa.

Ehkä yksi parhaista sivuvaikutuksista on ollut päänahkan rasvoittumisen loppuminen. Aikaisemmin hiukset oli pestävä shampoolla vähintään joka toinen päivä, mutta nyt riittää kun tekee shampoopesun kolmen päivän välein. Ihan mahtavaa! Päänahka ei ainakaan toistaiseksi ole hilseillyt, joten tykkään oikein paljon tästä nykyisestä pesuvälistä. Huuhdon kuitenkin hiukset joka ilta vedellä, mutta tosiaan shampoopesuja ei tarvitse ollenkaan niin usein enää.

Limakalvojen kuivuminen alkoi näkyä n. 4 viikon kohdalla. Nenän limakalvot on niin kuivat, että ne tihkuttavat hieman verta. Kuitenkaan mitään oikeaa nenäverenvuotoa ei ole ollut, vaan niistäessä huomaa kuivat limakalvot. Toisaalta tätä vaivaa on melkein aina tähän aikaan vuodesta. Mulla onkin tarkoitus hankkia vielä kosteussuihke nenän limakalvoille. Tämäkään sivuvaikutus ei siis ole ollut kovinkaan häiritsevä.

akneiho, aknen hoito, roaccutan akneen,
Ennen ja jälkeen. 1kk Isotretinoinia.

Kuukauden labrakontrollissa oli kaikki hyvin, joten lääkitys ei ole tehnyt maksa-arvoille hallaa. Parin viikon päähän varasin jo lääkärikontrollin ajan, sillä en töiden suhteen saanut sitä oikein muutenkaan järjestettyä. Katsotaan siis, mitä kontrollikäynnillä sitten sovitaan, että jatketaanko kuuria vielä ja miten pitkään.

Kaikkien oireiden kanssa olen pystynyt elämään. Pahinta on ehdottomasti nuo ihottumat, mutta huolellisella rasvauksella senkin saa pidettyä hyvin aisoissa ja kun vaan miettii, että tämäkin on vain väliaikaista. Iho onkin siis kuukaudessa parantunut aivan mielettömän paljon, kuten kuvistakin sen näkee. Iho tuntuu aivan erilaiselta hoitotuotteita levittäessä, kun siinä ei olekaan enää muhkuroita. Olenkin ollut Isotretinoin kuuriin oikein tyytyväinen ja odottelen jo innolla sitä, että arvetkin alkavat hävitä.

Melko hyvät tulokset jo yhdessä kuukaudessa, vai mitä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*