Header img

Viisi vinkkiä aknen hoitoon

23/01/2017

Aknen kanssa taistelleena olisi varmasti nyt hyvä vinkata teillekin testatut ja hyväksi koetut vinkit, jolla aknen hoito on aavistuksen helpompaa. Ensin tosin täytyy korostaa, että pahasti tulehtunutta aknea ei pysty hoitamaan muut kuin lääkärit(tai siis heidän määräämät läääkkeet), joten lääkärissä kannattaa ehdottomasti käydä, jos akne alkaa olla häiritsevää, tulehtunutta tai aiheuttaa kipua. Näillä vinkeillä aknen hoito on pikkuisen helpompaa ja toivonkin, että näistä on apua niille, jotka aknen kanssa taistelevat.

Muista juoda riittävästi vettä

1. Juo vettä! Niin ärsyttävän tylsä ja yksinkertainen asia, joka vaikuttaa suoraan ihon kuntoon. Jos pelkän veden juonti tuntuu tympeältä, niin lisää sekaan sitruunaa, yrttejä tai vaikka kurkkuviipaleita. Jääpalat tekevät myös joskus vedestä houkuttelevamman juoda. Minulla ainakin töissä helposti unohtuu juoda tarpeeksi, mutta pyrin kyllä siihen, että vettä tulisi juotua päivän mittaan muutenkin kuin syönnin yhteydessä. Monesti iltaisin tuleekin sitten korjattua nestevajetta runsaalla veden juonnilla.

2. Vaihda tyynyliina usein. Silloin kun akne oli pahimmillaan, vaihdoin tyynyliinan joka toinen päivä. On aika selkeää, että jos hankaa poskeaan 8 tuntia vuorokaudessa yhdeen ja samaan kohtaan joka yö, niin kyllähän siihen pöpöjä jää. Kannattaa myös tarkistaa oma tyyny. Milloin se on viimeksi pesty? Jos olet käyttänyt samaa tyynyä monia vuosia pesemättä, voi siinäkin olla jo melkoinen määrä pöpöjä.

mustapäät, kokemuksia
Käytä vain puhtaita meikkisiveltimiä

3. Käytä puhtaita meikkausvälineitä. Kuinka monella on se yksi ja sama meikkisieni/vippa käytössä joka päivä? Ja joka päivä sillä samalla sienellä hieroo kasvoilleen ne samat pöpöt. Sienet voi pestä vaikka käsisaippualla ja sen jälkeen suihkuttaa vielä desinfiointiainetta. Mutta jos sieni on ollut kauan käytössä, niin sitten ehdottomasti kannattaa hankkia kaupasta kokonaan uusi. Sama pätee myös siveltimiin. Levitä meikkiä vain puhtailla siveltimillä. Minusta henkilökohtaisessa käytössä olevat siveltimet tulisi pestä vähintään kerran viikossa, mielellään toki useammin. Ja jos on akneongelmaa niin siveltimet kannattaa desinfioida jokaisen käyttökerran jälkeen. Siveltimiin suihkutettavat desinfiointiaineet on näppäriä jokapäiväisessä puhdistuksessa, esimerkiksi Kicks Brush Cleaner suihke on aivan loistava!

4. Kuorinta. Varsinkin talvella ihon kuivuessa ihohuokoset tukkeutuvat kuolleista ihosoluista. Akneihoa kannattaa kuoria säännöllisesti, mutta tärkeää on, ettei tulehtunutta aknea kuori mekaanisella kuorinalla. Mekaanisella kuorinnalla tarkoitetaan niitä rakeisia kuorintavoiteita. Rakeiset kuorintavoiteet pahimmillaan levittävät aknea pitkin kasvoja, samalla kun ne rikkovat finnien pinnan. Kemiallisia kuorintoja on olemassa monia erilaisia. Ne levitetään kasvoille, annetaan vaikuttaa ja huuhdotaan pois. Oma suosikkini on Phytomer Vegetal Exfoliant kuorinta. Ihon herkkyydestä riippuen kemiallisen kuorinnan voi tehdä 1-2 kertaa viikossa. Myös luonnonkosmetiikasta löytyy tehokkaita kuorintoja, kuten AHA-happoa sisältävä Mádara Brightening AHA Peel Mask*.

kuorintavoide, iho-ongelmat
Älä käytä rakeisia kuorintoja
misellivesi, finnit
Tee misellivedellä ja vanulapuilla puhdistuksen testi

5. Huolellinen ihonpuhdistus meikistä. Misellivedellä saa hyvin testattua pesun jälkeen, jääkö kasvoille vielä jäämiä meikistä. Tee testi: Pese kasvot normaalisti ja pyyhi kasvot vanulapulla, jossa on misellivettä. Jos vanulappuun jää meikkiä, niin tiedät ettei puhdistusaineet ole tarpeeksi tehokkaita. Erityisesti leuan alta kannattaa tarkistaa, sillä se jää helposti vähemmälle huomiolle. Itse puhdistan meikit öljyputsarilla ja sitten vielä varsinaisella kasvoputsarilla. Näin saan varmasti kaiken meikin pois kasvoilta. (Ihonpuhdistukseen on tulossa vinkkiä blogiin myöhemmin) Kokeile esimerkiksi Naturado Eau HA Micellaire* hyaluronihappoa sisältää misellivettä. Pesun jälkeen tietysti kasvovesi (tasapainottamaan ihoa) ja kosteutus voiteella!

Varmasti monille hyvin itsestäänselviä asioita, mutta tiedän kyllä, että erityisesti tuo meikkausvälineiden pesuväli tahtoo monesti venähtää vähän liian pitkäksi. Voit myös jakaa omat aknen kotihoitovinkit kommenttoboxin puolelle!

*-affiliate linkki

akne, hoito, kotihoito

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*