Header img

Maria Glow testaa: Suolashampoo

09/02/2017
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Pinterest antoi taas mielenkiintoisen testiaiheen, kun eteeni tuli vinkki suolan käytöstä hiustenhoidossa. Suolavinkkejä oli useampia ja testaan tällä kertaa suolan sekoittamista shampoon sekaan. Shampoon sekaan lisättynä, suolan luvattiin olevan tehokas hiuspohjan rasvoittumista vastaan. Tämä oli ainakin helposti testattavissa, sillä suolaahan löytyi valmiiksi kaapista. Ohjeen mukaan suolaa tulee sekoittaa 2-3 ruokalusikallista shampoon sekaan. Shampoon laadulla ei ole väliä, joten ihan tavallinen shampoo käy. Ja täytyy myöntää, että näin pieni kikka yllätti minut täydellisesti.

Nappasin hienoa merisuolaa mukaan suihkuun mennessäni. Sekoitin suolan tällä hetkellä käytössä olevaan shampooseen, joka on0 *Redken Color Extend Magnetics shampoo ja levitin sen kosteisiin hiuksiin. Hieroin shampoon kunnolla päänhakaan, mutta pituudet pesin ilman suolaa.

Shampoota hiuksiin vaahdottaessa en heti huomannut kovinkaan suurta eroa tavalliseen shampooseen, muuten kuin että koostumus oli hieman rakeisempi. Shampoo vaahdottui aivan kuin ennenkin, mutta huuhteluvaiheessa eron huomasi. Huuhteluvaihessa hiuksista tuli natisevan puhtaat. Siis niin natisevan puhtaat, ettei sormet enää tahtoneet liukua hiusten läpi ja töksähtivät hiuksien nahkeuteen. VAU!

En tiedä mihin suolan vaikutus perustuu, mutta yllätyin kyllä täysin, miten yksi ainesosa muutti kokonaan shampoon jälkeen tulevan fiiliksen. Kuivissa hiuksissa myös huomasi sen, ettei tyvi ollut ollenkaan niin raskas. Tuo Redkenin shampoo on melko hoitava, joten voi hyvinkin tehdä tyvestä raskaan oloisen, mutta suolan kanssa tätä ongelmaa ei tullut. Hiukset eivät rasvoittuneet ihan niin nopeasti suolakäsittelyn jälkeen, vaan pysyivät jopa aavistuksen pidempään puhtaan oloisena. Se voisi johtua ehkä tuosta tyven keveydestä.

Yllätyin siis totaalisesti suolan vaikutuksesta hiusten pesuun. Päivittäin en sitä käyttäisi, sillä näinkin ohuet hiukset takkuuntuvat todella helposti, mutta silloin tällöin hiuspohjan freesaamiseen suola sopii todella hyvin. En kokeillut suolan levittämistä pituuksiin, eikä sitä kyllä ohjeessakaan neuvottu tekemään. Voisin kuvitella, että pituuksiin levitettynä ainakin minun hiukset menisivät melkoiseen takkuun, sen verran nahkeaksi tuo suola hiukset tekee. Jokatapauksessa näppärä vinkki niille päiville, kun hiukset tarvitsevat pikkuisen lisää boostia tyveen. Sopii varmasti todella hyvin lyhyille hiuksille!

Miltä teistä kuulostaa suolan lisääminen shampoon sekaan? Oletteko kokeilleet?

Lue myös: Redken Color Extend Magnetics Shampoo ja Hoitoaine blogissa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*