Header img

Maria Glow testaa: Listerine jalkakylpy

16/01/2017
Mainoslinkit merkitty *-merkillä

Pinterestissä vastaan tuli ohje jalkakylvystä, joka lupaa poistaa kovettumat jaloista. Ilmeisesti ohje on alunperin lähtenyt Facebookista vuonna 2014, mutta en pitkänkään haun tuloksena löydä enää alkuperäistä postausta, jonka voisin tähän teille linkata. Jokatapauksessa päätin tätä testata, sen verran raflaava oli kuva, jossa toisessa ajalassa oli isot kovettumat ja toinen jalka täysin sileä.

Näin talven mittaan monille onkin varmasti kertynyt jalkohin kuivaa ihoa kuten minullakin, joten päätin kokeilla, toimiiko tämä todella.

Listerine jalkakylpy

  • 1dl Listerineä
  • 1dl etikkaa
  • 2dl vettä

Itseasiassa ohje oli kuppeina, mutta muutin sen desilitroiksi. Tärkeämpää on varmastikin ainesosien suhde, kuin niiden määrä. Pesuvatiin tuo nesteen määrä oli hieman liian vähäinen, joten jos pienempi astia löytyy, niin sellainen on varmaan parempi.

Mielenkiintoinen keitos jokatapauksessa. Kaapista sattuikin löytymään Listerinä, jonka olin saanut joskus miittikassista. Listerine Advanced White¤ on valkaisevaa, mutta ei kai sillä liene väliä. Etikkaakin löytyi, joten eikun ainesosat astiaan ja jalat lillumaan sinne. Jalkoja pidetään astiassa 10-15 minuuttia. Itse pidin n. 10minuuttia, sillä mitään isoa kovettumaa ei jaloissa ollut. Sopan tuoksu ei kyllä ole mikään hirvittävän miellyttävä, kun etikka ja Listerine sekoittuu keskenään.

Listerine jalkakylpyyn kuuluu suuvettä ja etikkaa.
Jalkakylvyn tarvikkeet ja voide!

Tuntemuksia jalkakylvyn aikana en huomannut jalkojen ihossa, vaikka alkuun vähän mietin, että millaistahan kihelmöintiä Listerine saa aikaiseksi. 10 minuutin jälkeen jalat tuli huuhdella ja sananmukaisesti kovettumien tulisi suorastaa pudota pois. Mitään jalkojen ihon irtoamista en kylläkään havainnut suihkussa.

Kylvyn jälkeen huomasin, että jalkojen ihossa tuntui viileyttä. Vähän samalla tavalla kuin kylmägeelinkin kanssa, mutta ei ihan niin voimakkaasti. Luultavastihan se johtui Listerinsestä. Laitoin sitten vielä jalkoihin paksua voidetta ja sukat päälle. Olen nyt käyttänyt jalkavoiteena *The Body Shopin Hawaiian Kukui Cream¤ voidetta. Tykkäisin kyllä käyttää tuota koko vartalolle sillä siinä on ihana tuoksu, mutta valitettavasti tuoksu on niin voimakas, etten pysty käyttämään sitä kuin jaloissa. Toimii se toki hienosti jalkavoiteenakin!

Ennen
jalat listerine jalkakylpy keitoksen jälkeen
Jälkeen

Mietin kyllä illalla, että taisipa olla höpö höpö -juttuja tämäkin, mutta kuvat kertovat totuuden. Kyllä kovettumat on aavistuksen verran häipyneet ja jalkapohjat on pehmeämmät. Isovarpaasta ei ihan kaikki lähtenyt. Mielenkiintoista olisikin kokeilla sellaisille jaloille, jossa olisi kunnnon kovettumat, kuten Pinterestin kuvassa. Toimisiko se mahdollisesti paremmin, jos kuivaa ihoa olisi enemmän? Se jäänee nyt tältä osin selvittämättä, mutta ihan kokeilemisen arvoinen jalkakylpy, jos kärsii kuivista kantapäistä, vaikka ei ihmeitä teekään! Parhaimmat tulokset saa kuitenkin varmasti käymällä ihan ammattilaisen tekemässä jalkahoidossa, kuin kotikeitoksilla.

Onko joku kokeillut jo tällaista jalkakylpyä?

¤-merkityt tuotteet on saatu.

Lue myös:
Jalat pehmeiksi Freeman -jalkavoiteella

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*