Header img

Kosmetiikkaviidakossa selviytyminen

29/03/2015

Vapaata pudotusta auringossa -blogista pudotettin haaste muutamalle kosmetiikkabloggaajille. Haaste oli esitetty kivasti kysymysten muodosta ja koitanpa nyt parhaani mukaan vastata tähän haasteeseen. Alla haasteen kysymykset:

Kuka auttaa tavallista naista hänelle sopivien meikki- ja ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä?

Keneltä kannattaa kysyä, mitä kannattaa kysyä ja miksi kannattaa kysyä?

Suosittelen myös lukemaan tuon postauksen, sillä tämä postaus on tavallaan myös vastaus siihen. Postauksen kuvituksena on satunnaisia kuvia blogistani.

Haastepostauksessa kirjoittaja kertoo käyneensä kosmetologilla, tavaratalossa, kauneushoitolassa ja apteekissakin pyytämässä apua kauneudenhoitoon. Ja on todella ikävää kuulla, ettei näistä ole hänelle ollut apua. Veikkaisin siis, että oikean kauneusneuvojan etsintä on yhtä vaikeaa kuin luottokampaajan löytäminen. Minulla meni siihen noin viisi vuotta.

Ensinnäkin olin todella harmissani, ettei hänelle ole kasvohoidon jälkeen annettu minkäänlaisia ohjeita ihonhoitoon. Miksi? Kyllä minusta kasvohoitoon kuuluisi saada tietää iholleen sopivat hoito-ohjeet. Varsinkin jos niitä kysyy. Siitä siis voi antaa suoraan noottia kyseiselle kosmetologille. Ei näin.

Tavaratalossa (tarkemmin Sokoksella) hänellä on ollut huonoa tuuria, kun kohdalle osunut myyjä ei ole ollut luottamusta herättävä. Sanoisin kuitenkin että käy uudelleen. Sokoksella taitaa myyjillä myös lukea nimikyltissä, jos kyseessä on kosmetologi. Paikanpäältä voi myös kysyä, että haluaisi palvelua nimenomaan kosmetologilta, silloin ainakin ohjataan oikealle henkilölle. Joten uutta matoa koukkuun vaan! Sanoisin että suuren kosmetiikkaosaston omistava tavaratalo on tuotteiden valinnassa hyvä paikka, sillä valikoima on suuri, eikä myyjät ole sitoutuneet tietyn merkin myyntiin. (Poislukien myyntikilpailut ja tiettyjen merkkien konsulentit). Käyttöohjeitakin voi kysyä suoraan myyjältä. Suosittelen myös käymään arkena ilta-aikaan (kahdeksan jälkeen) tai aamupäivällä (ennen yhtä), silloin siellä on hiljaisinta ja palvelua saa todennäköisimmin. Pahinta on mennä jonkun ison tarjoustapahtuman aikaan, jolloin myyjillä on yksinkertaisesti kiire.

Apteekeissa on harvoin paikalla sellainen henkilö, jolla olisi oikeasti tietämystä kosmetiikkatuotteista. Joskus apteekit saattavat mainostaa esimerkiksi jotain tapahtumaa, jolloin paikalla on kosmetiikasta tietävää henkilöstöä. Silloin on oikea aika mennä paikalle. Muutoin en kyllä suosittele hakemaan sieltä apua, ellei ongelmana ole esimerkiksi ihottuma.

Sitten vielä nämä kauneushoitolat ja pienet kosmetiikkaliikkeet. On fakta, että monet hoitolatuotteet ovat hieman hintavampia. Niissä on monesti paljon hoitavia ainesosia, jotka tekevät tuotteesta kalliimman. Itse en kuitenkaan lähtisi ostamaan hoitolatuotteita ilman testaamista. Paras tilannehan olisi, että kyseisessä hoitolassa olisi käynyt kasvohoidossa, kosmetologi olisi kertonut ihotyypin ja vielä päälle näyttänyt sopivat tuotteet ja ihonhoito-ohjeet. Ja vielä jos elettäisiin unelmamaailmassa, niin mukaan saisi näytteet kyseisitä tuotteista ja niitä voisi kotona sitten kokeilla. Tykästyessään voisi sitten käydä ne myöhemmin ostamassa.

Mitä tulee sitten meikkaukseen, niin tässäkin asiassa yksi asia kerrallaan. Netti on pullollaan ohjeita, mutta meikkaamaan ei opi kuin meikkaamalla. Ei kukaan yhdessä illassa opi taikomaan itselleen upeaa meikkiä, vaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kannattaa poistua mukavuusalueelta ja totutella meikkiin hetki ennen kuin sen tyrmää. Paras hetki kokeilla villejäkin meikkikuvioita on illalla ennen kasvojen pesua. Sillon ei haittaa vaikka menisi vähän vikaan, kun kuitenki kohta pesee sen pois.

Toisaalta voi myös koittaa etsiä ammattilaista. Esimerkiksi Make Up Storella on meikkiopastuspalvelu, josta olen kirjoittanut täällä. Palvelu maksaa 60€, mutta siihen sisältyy 60 euron edestä meikkejä. Tällöin sinulle valitaan juuri ne sinulle sopivat tuotteet, näytetään miten niitä käytetään ja lisäksi vielä saat ne itsellesi. Tässäkin tosin ollaan taas yhden merkin varassa ja ei taida sellaista tuotemerkkiä olla, joka olisi hyvä kaikessa.

Pieniä vinkkejä kosmetiikkamaailmaan tutustuessa:
-Monilla blogeilla on Suosikkituotteet tai ”Holy Grail” -listat, joista voit käydä lukemassa bloggaaja suosikkituotteita. ne antavat hyvin viitteitä siitä, mitkä voisivat olla kokeilun arvoisia tuotteita.
-Hakusanoillsa Step-by-step ja tutorial, löytyy ohjeita meikkaukseen, ihonhoitoon ja vaikka mihin.
-Google on kaveri. Jos vastaan tulee jokin vieras sana, kuten Inci, niin kirjoita se googleen.
-Jos löydät jonkun kiinnostavan tuotteen, kannattaa myös se googlettaa. Silloin saatat löytää useammankin blogin, joissa on kyseistä tuotetta testattu. Jos useammassa blogissa tuotetta on kehuttu, niin varmaan sitä uskaltaisi kokeilla.

Kysyvä ei tieltä eksy ja vaikka nyt heti alkuun ei aina onnistukaan, niin ei kannata lannistua. Kosmetiikkabloggaajat yleensä kyllä vastaavat, jos kommenttiboxiin esitetään asiallisia kysymyksiä. Kosmetiikkamaailmasta löytyy varmasti paljon ammattilaisia ja ”ammattilaisia”, sen oikean etisiminen ei varmaankaan käy ihan käden käänteessä. Tsemppiä kaikille, jotka taistelevat kosmetiikkaviidakon kanssa!

En tiedä vastasiko tämä nyt haasteeseen tarpeeksi, mutta asia on niin laaja, että tästä voisi luennoida vaikka miten monen postauksen verran! Toivon kuitenkin, ettei kosmetiikasta kiinnostuneet joutuisi lannistumaan etsiessään apua. Kyllä niitä vastauksiakin varmasti pikkuhiljaa löytyy ja paras tapa löytää parhaat tuotteet on yksinkertaisesti kokeilemalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*