Header img

7 + 2 tapaa käyttää glitteriä meikissä

06/07/2017

Mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Kuten jo aikaisemmassa Trend Report postauksessa julistin, niin glitter kasvoilla on yksi tämän kesän parhaista trendeistä.  Halusinkin omistaa kokonaisen postauksen ihan vain glitterille.Tässä siis parhaat vinkit glitterin käyttöön ja 7 + 2 tapaa käyttää glitteriä! Tänä kesänä glitteriä ei voi koskaan olla liikaa, joten päästä sisäinen hileprinsessa valoilleen ja säihky! *Glitternisti sponsoroi postaukseen glitterit.

Glitteriä poskilla kiinnitettynä vaseliinilla, joka pitää sen paikkallaan lyhytkestoisesti.

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa tai Instagramissa! ♥

Glitterin voi kiinnittää iholle monin eri tavoin. Helpon ja halvin tapa on varmasti käyttää *Vaselinia, jota myös Glitternisti käyttää tapahtumissaan. Vaselini on helppo käyttää, edullista ja löytyy varmasti jokaisesta marketista. Vaselinin ainoat huonot puolet ovat, että se kestää melko huonosti hankausta, eikä oikein sovellu luomille (koska pakkaantuu helposti luomivakoon, ainakin minulla). Mutta jos tarkoituksena on esimerkiksi festareille glitterin kiinnittäminen, vaselini toimii loistavasti.

Jos taas haluat enemmän kestävyyttä kasvoilla tai laittaa glitteriä luomille, suosittelen glitterille tarkoitettuja pohjustajia, eli glitter primereita. Oman kokemuksen mukaan yksi kestävimmistä on, blogissakin aikaisemmin monta kertaa vilahtanut, e.l.f. glitter primer. Sen avulla glitterit pysyivät kasvoilla jopa yön yli karisematta. (En kuitenkaan suosittele missään nimessä nukkumaan meikit kasvoilla.) Myös NYXiltä löytyy glitter primer.

Miten sitä glitteriä sitten voi kasvoilleen laittaa? Vain mielikuvitus on rajana, mutta tässä olisi jokunen ehdotus glitterin käytölle meikkauksessa:

Glitter silmien ympärillä

Glitter silmän ulkonurkassa tuo pilkettä silmäkulmaan ja näyttää kauniilta aina. Glitter silmän sisänurkassa avartaa katsetta ja tuo kimallusta silmiin. Glitter kiinnitettynä silmän sisä- ja ulkonurkkaan tuo säihkettä katseeseen ja meikkiin.

Silmien ympärille glitteriä voi laittaa esimerkiksi ulkonurkkaan, sisänurkkaan tai vaikka molempiin. Silmän ympärillä glitter tekee katseeseen sitä pientä pilkettä. Glitterin sävyn voi valita sointumaan meikkiin tai silmien väriin. Tässä meikissä on käytetty Glitternistin glitteriä sävyssä Super Bronze. Alla on e.l.f. Glitter Primer.

Glitter Highlighter

Glitter highlighter onnistuu, kun glitterin kiinnittää aivan poskipään korkeimpaan kohtaan.

Glitteriä voi käyttää myös highlighterin sijasta, jos haluaa erityistä kimallusta kasvoille. Highlighterina glitter näkyy kauas ja sopii hyvin esimerkiksi festareille. Ainakin saa poskipäät korostettua! Kuvassa käytetty Glitternistin *glitteriä sävyssä Super silver.

Glitterposket

Glitter kiinnitetty kasvoille poskille ja kuvassa on käytetty kahta eri glitteriä, hopeista ja violettia.

Kun glitter highlighter ei riitä, voi glitteriä lisätä kasvoille vaikka koko poskipään alueelle, pokipunan tapaan. Halutessaan glitteriä voi myös tuoda ylös ohimolle päin, vieläkin näyttävämmän lopputuloksen saavuttamiseksi. Meikissä käytettyä Glitternistin glittereitä sävyssä *Super silver  ja *Super rosie.

Glitteriä huulilla

Glitter huulilla huulipunan päälle kiinnitettynä

Glitterhuulet on tietysti myös tosi trendikkäät. Ongelmana on vain se, että syödessä glitter tahtoo karata huulilta. Glitterin alle voi laittaa ihan tavallista huulirasvaa tai huulipunaa, sillä glitter tarttuu kyllä myös huulituotteisiin. Erillistä primeria ei siis välttämättä tarvita. Ja siis kyllähän glitterhuulet kuitenkin näyttää tosi upealta, vaikkei kovin käytännölliset olekaan. Kuvassa käytetty Glitternistin glitteriä sävyssä Super rosie*.

Perinteisen glitterluomet

Hienojakoista glitteriä lisättynä silmäluomille

Glitteriä voi lisätä tuomaan säihkettä silmämeikkiin taputtelemalla sitä silmäluomelle. Laitan itse aina alle tavallisen luomivärin ja lopuksi taputtelen luomelle glitter primeria ja päälle irtoglitteriä. Tarvittaessa rajauksen voi vielä vahvistaa glitterin laitoin jälkeen. Meikkivoide kannattaa levittää kasvoille vasta glitterin laiton jälkeen, jotta et joudu pyyhkimään koko meikkipohjaa pois varisseen glitterin vuoksi. Kuvassa käytetty Grimas polyglitteriä sävyssä 056. Katso tarkemmat kuvat tästä meikistä!

Glitteriä voi myös lisätä hiuksiin, esimerkiksi jakauksen kohdalle.(Tämä ei toki ole kasvojen alueella, mutta halusin sen silti jakaa tässä postauksessa.) Hienojakoisella glitterillä saa myös näyttävät kulmat, kun käyttää kulmia ympäröivän ihon suojana esimerkiksi teippiä! Taputellaan vain glitter primer kulmiin ja päälle glitter!

Mistä glitteriä voi ostaa?

Parhaimpia kosmetiikkaglittereitä saa ostettua Oletkaunis.fi ja  Glitternistin verkkokaupasta. Näyttävät glitterit ovat hinnaltaan 6,50€-6,90€/purkki ja verkkokaupasta saa myös biohajoavaa glitteriä! Tykkään erityisesti Glitternistin isohileisistä glittereistä, sillä ne säihkyvät niin monissa sävyissä ja sisältää useampaa eri kokoista ja muotoista glitteriä.

Kuvassa glitternistin glittereitä, jotka sopivat meikkaukseen ja kasvoille

Isohileinen, ”chunky glitter”, toimiikin loistavasti kasvoilla ja vartalolla, mutta en itse suosittele sen käyttöä silmäluomissa. Reunat ovat sen verran terävät, että silmien avaamisen yhteydessä voivat tuntua epämiellyttävältä (kyllä, olen kokeillut). Silmäluomilla olenkin käyttänyt hienojakoisempia glittereitä. Glitterin käyttö silmien läheisyydessä on kuitenkin jokaisen omalla vastuulla, sillä silmiin joutuessaan voi aiheuttaa ongelmia. Itse olen silti huoletta glitteriä käyttänyt niin kasvoilla kuin silmäluomillakin.

Glitter muuten karisee melko paljon laittamisen yhteydessä, joten kannattaa varautua glittersotkuun meikkauksen jälkeen. Väärään paikkaan joutuneen glitterin saa helpoiten poistettua teipillä. Ota pala teippiä ja nappaa glitter kiinni teippiin. Hienojakoinen glitter, jonka alla ei ole pohjustajaa saattaa lähteä myös pehmeällä siveltimellä pyyhkäisemällä.

Säihkyvää ja glitterin täyteistä kesää kaikille! Mikä on sun suosikkitapa käyttää glitteriä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*