Header img

6 + 1 Miamin matkavinkkiä

05/03/2019

Talven lomamatka suuntautui tänä vuonna Miamiin ja nyt olisi luvassa parhaat Miamin matkavinkit. Päätös matkaan tehtiin aika lyhyessä ajassa joulukuussa ja matka varattiin ebookersin kautta. Ollaan nyt kaikki edelliset matkan varattu ebookersin kautta, koska siellä saa itse valita parhaiten sopivat lennot ja katsoa, että jos täytyy konetta vaihtaa, niin vaihtoon jää myös aikaa. Majoitus varattiin Airbnb:n kautta ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun Airbnb:tä käytettiin.

Koitin etsiä kovasti vinkkejä Miamin matkaa varten, joten tietysti lueskelin blogeja ja etsin parhaita vinkkejä. Videoitakin tuli jokunen Miamista katsottua, mutta kieltämättä nyt niistä saa enemmän irti, kun siellä on jo kerran käynyt. Osa vinkeistä, joita sain, oli ihan huippuja, mutta osa taas ei ihan osunut nappiin. Toisaalta, jokainen hakee matkaltaan erilaisia juttuja, joten se mikä on toiselle unelmaloma, ei välttämättä toimi toisella. Tässä siis mun parhaaksi kokemat Miamin matkavinkit sekä muutama ravintolasuositus!

Miamin matkavinkit

Miamin matkavinkit
Smathers Beach – Key West

1. Vuokraa auto

Miamissa kannattaa vuokrata auto.
Vuokramustangi

Ihan joka ikisessä paikassa mistä katsoin, suositeltiin vuokraamaan auton. Ja se ihan oikeasti kannattaa vuokrata. Me vuokrattiin auto Rentalcars sivujen kautta ja vuokrayhtiöksi valikoitu Alamo. Auto otettiin heti lentokentälle ja palautus kävi myös supernäppärästi sinne. Airbnb:n asunnon yhteydessä oli parkkihalli, josta myöskin vuokrattiin paikka viikoksi. Näinpä auton käyttö ja säilytys oli tosi näppärää. Kaupunki on tehty autoilijoille ja kävelijöitä siellä ei juuri näkynyt.

Vuokrapyörää yritettiin kerran käyttää, mutta ei tumpeloina saatu sitä siitä telineestä irti, eli silloinkin piti hakea auto alle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kun Miamin kokoisessa kaupungissa kaikki kulkee autolla, niin sitä liikennettä sitten on ihan oikeasti ja ruuhkat osaa olla melkoisia päiväaikaan. Iltaisin sai aika rauhassa ajella. Kannattaa myös huolehtia että autossa on tullimaksut hoitava Toll pass tai Sunpass. Navigaattorin voi myös vuokrata jos haluaa, mutta me mentiin Google Mapsilla. Puhelimeen oltiin ladattu Miamin kartta valmiiksi, niin ei tarvinnut nettiyhteyttä autolla kulkiessa.

2. Airbnb vai hotelli?

Majoituttiin Miamissa Air bnb asuntoon.
Maisemat asunnon parvekkeelta

Ennen matkaa todella monet kertoivat, ettei amerikkalaisten hotellien aamupalat ole kovin kummoisia, että niistä ei ainakaan kannata maksaa. Hotellit ovat myös Miamissa todella kalliita, eikä hintakaan takaa välttämättä siisteyttä. Esimerkiksi meidän Airbnb asunnon naapurissa oleva Hilton olisi ollut lähes 2000e viikolta. Airbnb maksoi n. 950e koko viikolta. Toisaalta, täytyy myös ymmärtää, ettei kyseessä ole hotelli, joten vastassa voi olla lähes mitä vain.

Me varattiin Airbnb asunto firmalta, juurikin siksi, että jos ongelmia tulisi niin asioista voisi neuvotella. Meidät olikin ilman ilmoitusta siirretty toiseen asuntoon, joka oli pienoinen järkytys. Asunto haisi hirveälle ja kalusteet oli todella kuluneet, reikäiset ja tahraiset. Onneksi firmalla oli useampia asuntoja samasta talosta, joten päästiin sitten parin yön jälkeen parempaan asuntoon, jossa oli tosi viihtyisää ja kalusteetkin pääosin kunnossa. Yksityishenkilöltä varatessa tätä neuvotteluvaraa ei kuitenkaan ole. Talossa oli myös lämmitetty uima-allas, kaksi lämmitettyä poreallasta, kuntosali, sauna ja vartiointi, sekä tietysti upeat näkymät asunnosta. Olen siis tyytyväinen sijaintiin ja siihen, että otettiin Airbnb ja voisin varata uudestaankin. Varattiin asunto siis tältä käyttäjältä ja jos päätätte varata myös itse, niin tarkistakaa lakanat ja pyyhkeet heti saavuttua. He tulevat ne kyllä vaihtamaan, jos ne jostain syystä eivät olekaan puhtaat (kuten meille oli käynyt). (Ja en suosittele vuokraamaan Bayside Miami Luxury 1 asuntoa, se oli juuri se mikä haisi ja jossa kalusteet oli järkyttävässä kunnossa.)

3. Shoppailu

Sawgrass Mills oli paras ostospaikka miamissa-

Ostosmahdollisuuksia etsiessäni törmäsin Sawgrass Mills ostoskeskukseen, joka on kyllä jokaisen shoppailijan unelma. Yli 300 liikettä, joista monet ovat Outlet -liikkeitä, eli kaikkea saatavilla ja tosi edullisesti. Sawgrassissa käytiin kahtena päivänä ja suosittelen varaamaan ostosreissuun vähintään sen pari päivää. Alue on todella iso, sillä kaikki liikkeet on yhdessä kerroksessa, joten ne myös ovat levittäytyneet laajalle. Toisaalta matka ei ole kovinkaan pitkä Miamista, joten sen raaskii kyllä ajaa useampanakin päivänä. Mikäli mielii käydä NHL peliä katsomassa BB&T Centerilla (kuten me), niin Sawgrass Millsin pihaan voi hyvin jättää auton (Kunhan jättää sen elokuvateatterin kulmalle) ja saa pysäköityä ilmaiseksi. Kävelymatka on lyhyt ja poliisit ovat ohjaamassa liikennettä, jotta kävelijät pääsevät kadun yli. Miami Beachin puolella shoppailut kannattaa hoitaa Lincoln Roadilla, jonka varrella on paljon kauppoja. Itse vierailin mm. Sephorassa, Forever21:ssa ja Macy’sissa. Lincoln Roadin varrella on myös paljon ravintoloita.

4. Miami Beach vai Miami?

Miami beach vai miami. Me oltiin miamissa baysidessa.
Miami

Me otettiin meidän asunto Miamin puolelta ja varsinkin kun käytiin autolla paljon muualla, niin valinta oli ehdottomasti oikea. Miami Beach on siis Miamin vieressä oleva saari, josta löytyy hiekkarantaa, shoppailua ja siis käytännössä kaikkea mitä turisti voi toivoa. Miami Beachilta tulee kuitenkin aina lisää matkaa, jos haluaa käydä jossain muualla (esim. siellä Sawgrass Millsissä), jolloin matkaan tulee aina se 20-30min lisää ajoaikaa. Mietittiinkin, että onneksi ei otettu asuntoa siltä puolelta, koska meidän oli todella helppo lähteä omalta asunnolta moottoritielle. Miami Beachin puolella ruuhkat oli myös melkoiset päiväaikaan. Toisaalta, jos aiot bilettää koko loman, niin silloin Miami Beachin puolelta löytyy kaikki iltamenot mitä voi toivoa. Me mentiin Miami Beachin puolelle aina autolla ja monet on tuskailleet parkkipaikkojen kanssa. Me vietiin auto aina ”Public Parking”-parkkitaloihin, jonne saatiin aina auto. Näissä parkkihalleissa hinta taisi olla n. 2 dollaria tunnilta.

5. Parhaat nähtävyydet

Everglades Safari Park
Key West Cakes – Key Lime Pie

Tää on todella sellainen juttu, että jokaisella on niin omat mielipiteet. Mun oma suosikkireissu mikä tehtiin, oli ehdottomasti Everglades Safari Park, jossa käytiin bongaamassa alligaattoreita ja lintuja Airboat -kierroksella. Tottakai myös South Beachilla meressä uinti on ehdoton juttu, mutta oletan sen kuuluvan jokaisen Miamissa vierailevan ohjelmaan. Key West oli sellainen, mitä meille suositeltiin, mutta jotenkin tuntui ettei se antanut meille suuria elämyksiä. Ajomatkaan meni 4 tuntia suuntaansa ja tuntui kuin olisi saapunut turistikylään. Toisaalta nähtiin erilaista Amerikkaa, kun päästiin fiilistelemään eteläistä meininkiä ja tietysti maistamaan aitoa Key Lime Pieta, mutta kaiken tämän olisi varmasti voinut nähdä jo Key Largossa, jonne on lyhyempi matka. Toiset taas on tykänneet Key Westin tunnelmasta ja varsinkin illalla siellä tuntui olevan kiva meno, joten ehkä jos olisi nähnyt enemmän, kuin mitä yhden päivän aikana, niin olisi voinut viihtyäkin. Näin lyhyeen visiittiin, en kuitenkaan sitä suosittele.

6. Ravintolasuositukset

Miamin matkavinkit ja ravintolasuositukset
Annos Yuca ravintolasta

Tosi vaikeaa oli löytää ravintolasuosituksia, mutta pari ravintolaa jossa me käytiin, erottui edukseen. Aivan meidän asunnon lähellä oli The Daily Creative Food Co., josta saa mielettömän hyviä wrapeja. Ruoka tulee supernopeasti, on edullista ja itse ainakin rakastin pinaattitortillaan pyöritellystä kanawrapista. Miami Beachin puolella yksi ravintola, johon tykästyin, oli nimeltään Yuca. Kyseessä on kuubalaistyylinen ravintola ja ruoka oli sielläkin todella hyvää. Kolmas ravintolasuositus Miamin puolelle on Biscayne Boulevardilla sijaitseva Bubba Gump Shrimp Co, joka on siis Forrest Gumb teemaravintola. Hauska teema ja hyvää ruokaa kohtuuhintaan, voin suositella. Kannattaa muuten varautua siihen, että ruoka on sitten aika kallista. Ravintoloissa loppusummaan tulee vielä 15-20% tippiä ja varsinkin monet juomat on aika kalliita. Eikä se ruoka ainakaan meidän lähikauppa Publixissakaan ollut sen edullisempaa, vaan kallista sielläkin. Varsinkin kun pyrittiin suosimaan luomua ja ostettiin paljon hedelmiä.

Miamin matka vinkit sisältää myös vinkin key westiin.
Smathers Beach – Key West

Sellaisia Miamin matkavinkit aintaisin sinne suuntaaville. Meillä oli vain viikko aikaa, joten reissu oli todellinen pintaraapaisu. Suositukset on siis niitä, mitkä itselle tuon viikon aikana jäi parhaiten mieleen ja joista voisi olla eniten hyötyä. Matkalle myös sellainen vinkki, että kompressiosukat kannattaa laittaa lentokoneeseen. Lentomatkahan on aika pitkä (ja me mentiin Lontoon kautta), joten istumista tulee tosi paljon. Itse en halunnut mummomaisia tukisukkia, joten kävin ostamassa urheiluliikkeestä kevyemmän kompression kompressiosukat. Ne oli aivan loistavat!

Jos sulla tulee mieleen hyväksi havaittuja vinkkejä Miamin suhteen, niin jaa ne ihmeesä kommenttiosiossa!

Lisäksi toivon, että näistä vinkeistä on apua, jos olet joskus itse matkaamassa Miamiin ♥

Katso myös muut matkailu aiheiset postaukset!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*